Dutch Blues Challenge 2014

foto AJ 2Op zondag 5 oktober zal er door de Dutch Blues Foundation weer een Dutch Blues Challenge (DBC) worden gehouden in Zaal de Rustende Jager in Nw-Vennep waarbij bands, duo’s en solo-artiesten de uitdaging aangaan om binnen 20 minuten te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuis horen. De acts worden beoordeeld door een onafhankelijke deskundige jury en deze selecteert één band en één solo/duo die namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis, USA. De band mag ook mee doen aan de European Blues Challenge (EBC) in een stad in Europa. Dit jaar doen zijn geselecteerd :

Fat  Harry & the Fuzzy Licks, Leif de Leeuw Band, Mariëlla Tirotto & the Blues Federation, Mr. Boogie Woogie, Howlin’ Stone,  Guy Smeets Band, AJ and the Wildgrooves,  Zippy Leaps, Schipper & Landa en Ralph de Jongh.
 
Gelet zal worden op muzikale vaardigheden, uitstraling, uitspraak en niet in de minste plaats bluesinhoud. De jury beoordeelt hen op basis van vastgestelde criteria en bestaat uit experts uit de media, platenindustrie en de Nederlandse blues-scene.