Dr. John komt met nieuw album

Eigenlijk is het zo logisch dat je je nu met het verschijnen van dit album af kan vragen waarom hij het niet eerder heeft gedaan. Oftewel Dr. John eert op zijn nieuwe album mede New Orleans grootheid Louis Armstrong. Hij grasduint door het repertoire maar zeker ook de vrije geest van de meester-trompettist, zanger en larger-than-life persoonlijkheid. Zoals we van The Nite Tripper gewend zijn, is hij niet voor één genre te vangen en horen we Blues, Jazz, Funk, R&B en Rock’n’Roll. Zo krijgen de songs een update zonder dat de boodschap en emotie verloren gaan. De typische zang en het pianospel van Dr. John krijgt steun van o.a. Bonnie Raitt, Ledisi, McCrary Sisters, Anthony Hamilton, Shemekia Copeland, Blind Boys Of Alabama, Nicholas Payton, Terence Blanchard, Arturo Sandoval en The Dirty Dozen Brass Band op een album dat pure liefde voor muziek uitstraalt.

Dr. John staat zaterdagavond op de North Sea Jazz met special guest Nicolas Payton en brengt ‘Ske-Dat-De-Dat… Spirit Of Satch’ op 1 september uit.

Foto (c) WPopp