Jaarlijkse Bluesdag in Nieuw-Vennep op 5 oktober

dullOp zondag 5 oktober wordt in zaal de Rustende Jager in Nieuw-Vennep ook de jaarlijkse Bluesdag  gehouden. Vanaf 10.30 tot 14.30 uur kunnen er twee workshops, zo ook een masterclass worden gevolgd en er is een complete Bluesmarkt met een fototentoonstelling “Helden uit de bluesgeschiedenis”. Om 14.30 uur gaat de muziek-zaal open, waar de vierde Dutch Blues Challenge plaats zal vinden.

Masterclass Old School Blues

Gitarist Willem van Dullemen, pianist Ruud van Ingen en bluesharpist Machiel Meijers laten horen hoe de traditionele Blues Europa in zijn ban krijgt. Hun instrumenten vertellen het verhaal van de blues tussen de jaren twintig en vijftig. Voor de oudere generatie, die de opmars van de blues aan den lijve ondervond, is deze masterclass pure nostalgie. Voor de jongere generatie een eye-opener die als inspiratiebron kan dienen.

Workshop Singing the Blues

Bluesman Ralph de Jongh (Dutch Blues Vocalist 2011) en zangeres/vocal coach Marian Pijnaker dragen tips en ideeën aan hoe jouw gezongen Blues het best uit de verf komt. Op een laagdrempelige manier zelf aan de slag met Singing de Blues, zodat je de juiste balans kunt vinden tussen het Bluesgevoel en de techniek. Zangervaring is niet nodig.

Workshop Dancing the Blues

Dansen op de Blues; zowel met partner als solo kan heel uitbundig zijn, maar ook zeer ingetogen. Richard van Os en Gabi te Riele van de Utrechtse Bluesclub brengen bluesliefhebbers in twee sessies de kneepjes van het Bluesdansen bij.  Danservaring is niet nodig.
Kaarten verkrijgbaar via  http://www.dutchbluesfoundation.nl/
Deel dit artikel met je vrienden!: