Ralph de Jongh (Muziekcafé The Sound, Assen, 18-07-2014)

Neem een zwoele vrijdagavond en een donkere kroeg in Assen. Zet hier Ralph de Jongh neer en raak in vervoering. Na een periode van ziekte heeft Ralph zijn gitaren en klompen weer onder de arm genomen en is gelukkig weer te vinden in de Nederlandse muziekscene. In de periode dat Ralph ziek was heeft hij een cd gemaakt met de naam “Ill”. De cd is goed ontvangen en geroemd om zijn puurheid.

Ralph pakt zijn metier op zijn bekende manier op en weet het publiek mee te krijgen met onder meer zijn interpretatie van The Rolling Stones. Met opzwepende gitaarklanken en het ritme van zijn klompen op de vloer komen drie sets voorbij. De nieuwe kroeg Muziekcafé the Sound in Assen is zichtbaar blij met Ralph. Het is al vaker gezegd: houd deze man in de gaten. Hij is tot grote dingen in staat.

Foto’s (c) Leonie van Baarsen