Nieuwe namen voor Ramblin’ Roots Utrecht

Het Ramblin’ Roots festival Utrecht maakt een viertal nieuwe namen bekend. Gregory Page, Eric Sardinas, Otis Gibbs en Mary Gauthier zullen optreden naast de eerder bevestigde Robert Cray Band, Lee Fields & The Expressions en Greg Trouper. “Een mooie aanvulling in de volle breedte van het muzikale palet dat wij nastreven”;  aldus de organisatie van Ramblin’ Roots. Ramblin’ Roots is het nieuwe festival in TivoliVredenburg dat op 18 oktober het Utrechtse muziekcentrum geheel in de sferen van de zuidelijke Verenigde States zal brengen. De zalen Pandora, Cloud Nine en de Grote Zaal zullen zich vullen met het beste uit de wereld van de Soul, Americana, Blues, Alternative Country, Jazz en aanverwante muziekstijlen.

Gregory PageRamblin-
De nostalgieopwekkende nummers van Engelse singer-songwriter Gregory Page leunen op Ierse folk (het land van zijn moeder), jazz en americana; zijn sound is vaak zwoel, maar nooit oubollig.

Mary Gauthier
Het bezingen van de zelfkant van het menselijk bestaan is niet alleen voorbehouden aan mannen. Ook de 52-jarige Amerikaanse singer-songwriter Mary Gauthier beheerst dit genre uitstekend. De titel van Gauthiers nieuwe album vat haar artistieke inspiratie prima samen: Trouble And Love!

Otis Gibbs
Je hebt rauwe stemmen, rauwere stemmen en dan heb je de stem van Otis Gibbs. Deze singer-songwriter uit de Verenigde Staten wordt vanwege zijn activisme vaak vergeleken met Woody Guthrie en in zijn podiumpresentatie doet hij soms denken aan Steve Earle, maar bovenal is hij toch Otis Gibbs. In 2010 bracht hij zijn voorlopige meesterwerk Joe Hill’s Ashes uit, waarop hij in het nummer When I Was Young volgens muziektijdschrift Heaven ‘de allergevoeligste snaar raakt’.