Richard van Bergen Rootbag CD presentatie

Foto (c) Andre Dieterman
Foto (c) Andre Dieterman

Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS. Richard van Bergen; gitaar-ace, ondermeer bekend van Millstreet Bluesband, Malford Milligan Band, Sunset Travellers e.v.a. wilde ook graag een groep met een muzieksoort uitgaande van invloeden van hypnotiserende Delta blues , sexy New Orleans grooves en swampy Rhythm & Blues samengesmolten tot een Gumbo soup; Rootbag-style, rauw, soulful en groovy.

Opgericht in 2010 met Jeroen JJ Goosens op drums en Dick Wagensveld op bas, volgde al snel een hoogtepunt met een optreden op Moulin Blues. Lovende recensies volgden. Een succesvolle periode met veel optredens leek verzekerd. Er werden opnames gemaakt voor een debuut CD. Toen sloeg de blues echter hard toe….

In december van dat jaar brandde de studio van Erik Spanjers tot de grond toe af. Een paar maanden later stierf bassist Dick, veel te jong, in het harnas tijdens een optreden op Paasblues. De band bleef toch bestaan en de optreden werden weer opgepakt; Andert Tijsma kwam als vervanger op bas, Goosens gaf de drumstokken over aan groove-master Jody van Ooijen.

Het CD-materiaal was te goed en te dierbaar om op de plank te blijven liggen met behulp van Mischa den Haring en Isa Azier werden de opnames afgerond in studio Silvester. De CD bevat 12 eigen songs en zal op 25 oktober aanstaande uitkomen en gepresenteerd worden in DB’s in Utrecht.