Culemborg Blues op 23 augustus

Tineke Schoemaker (Barrelhouse)Culemborg Blues, het bluesfestival dat bij 1 van de beste en gezelligste bluesfestivals van Europa behoort komt er weer aan, en nog geheel gratis ook. Ieder jaar weer een groot succes, met zowel aandacht voor Nederlandse Blues acts, maar ook weer voorzien van fantastische internationale namen!

Zo zal om 14:00 uur, de legendarische band Barrelhouse aftrappen, met de beste vrouwelijke bluesvocalen van Tineke Schoemaker en natuurlijk de Gebroeders Laporte, en de rest van de band, een nostalgische band voor de ‘oudere’ jongeren onder ons, maar ook de jeugd zal met open mond staan te kijken van de ziel en zaligheid waarmee deze band een act neerzet.

The damned and the DirtyThe Damned and the Dirty, het duo dat een monster van een album uitbracht en hoge ogen gooide tijdens de BluesChallenge 2013. Chivy & the Bluzicians, een stel jonge honden uit het zuiden des lands, welke zijn geïnspireerd door oa SRV en Jimi Hendrix! Leif de Leeuw band, ook zo’n formatie die laat zien dat je als tieners/twintigers een bluesset kunt neerzetten van internationaal niveau!

Ruud Weber & Erwin Java (King of the World)King of the World zal om 20:00 uur het hoofdpodium in vuur en vlam zetten. Juist ja, die band met Erwin Java op gitaar, de gitarist die de laatste decennia als één van de betonnen pijlers in de formatie Cuby & the Blizzards zat. Evenals drummer Fokke de Jong, die ook tijdens een eerder Culemborg Blues festival opende, maar dan bij Normaal, natuurlijk uit de Achterhoek. Ruud Weber, Bass en Zang, en Govert van der Kolm op toetsen, die hun sporen ruim hebben verdiend, maken deze formatie tot een ultieme blues machine. Iedereen die deze band inmiddels gezien heeft, kijkt uit naar het nummer ‘Can’t go home’. Gespeeld en opgedragen aan de helaas, op 70 jarige leeftijd overleden legende, Harry Muskee.

Layla ZoëOm 21:30 zal de energieke Canadese dame Layla Zoë, het hoofd podium betreden; Ik heb haar tijdens het afgelopen Moulin Blues festival nog gehoord en gezien, maar of het echt in een blueshokje past…?? Nee, dat niet… Maar is het een show? Ja dat wel, en wellicht de tofste van de hele editie! Waarschijnlijk word zij weer begeleid door de Duitse muzikanten Jan Laacks (gitaar) en Gregor Sonnenberg (Bass). Mis deze band niet!!!

Als afsluiter op Culemborg Blues: de Duitse gitaarvirtuoos Henrik Freischlader. Henrik word ook wel vergeleken met Joe Bonamassa en consorten. De enige manier om deze man te omschrijven is….. zorg dat je erbij bent!!!