7e Nispen Blues met Shanna Waterstown, BluesWheel en The Damned and Dirty

Nispen_Blues_logo_3-deg-rotated2-300x73

Zaterdag 13 september a.s. opent Nispen Blues om 20:00 uur in café de Gouden Leeuw in Nispen haar zevende seizoen met drie bands: Shanna Waterstown (US), BluesWheel en het duo The Damned and Dirty. Het mooie van dit Bluesfestival is dat de toegang helemaal gratis is!

Foto (c) Cat Wetz
Foto (c) Cat Wetz

Shanna Waterstown (US)
Shanna Waterstown is een jonge zangeres die in het diepe zuiden van de Verenigde Staten opgroeide met Gospel, Soul en Blues. Ze had op elfjarige leeftijd al een eigen bandje en zong in meerdere Gospel koren. Ze verliet het zuiden en verhuisde naar New York. Ze behoort nu tot een ‘nieuwe lichting’ jonge artiesten die de Bluesmuziek in leven houdt. Na een bezoek aan Parijs besloot ze daar te blijven en werd er in korte tijd een Blueszangeres met faam. In Europa heeft ze voorprogramma’s van o.a. James Brown, Buddy Guy, Matt Bianco, Maceo Parker, Louisiana Red en Mud Morganfield verzorgd, terwijl ze zelf de grote concertzalen en festivals van Frankrijk en later ook de rest van Europa aan haar voeten kreeg. Shanna Waterstown bracht in 2008 haar eerste cd “Inside my Blues” uit. Alle nummers op dit debuut album zijn zelf geschreven, gecomponeerd en geproduceerd. Deze cd werd in 2011 opnieuw uitgebracht onder de titel “A Real Woman”. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan haar derde cd die eind 2014 uit moet komen. Shanna’s visitekaartje is haar warme, sensuele, krachtige en authentieke stemgeluid. Tezamen met haar Franse begeleidingsband, staat ze garant voor de afsluiting van een onvergetelijke Bluesavond in de Gouden Leeuw in Nispen.

BluesWheel
De formatie BluesWheel bestaat uit vier ervaren muzikanten waarvan het Blues hart op de juiste plaats zit. Ze spelen op geheel eigen wijze bekend en minder bekend werk van diverse grootheden uit de Blues scène. Pittig shuffelende en stevige Blues waarbij authentieke vocalen en wervelende Bluesharpsolo’s in rap tempo worden opgevolgd door verrassende gitaarsolo’s. Ondersteund door een strakke ritmesectie, hebben we hier de ideale ingrediënten voor een swingend Blues feest.

Line up:
Erwin Molijn: zang en mondharmonica
Peter van Maaswaal: gitaar
Manfred Arlar: bas
Herman Scholte: drums

Foto (c) Kuno Mooren
Foto (c) Kuno Mooren

The Damned and Dirty
The Damned and Dirty behoort momenteel tot één van de meest opwindende en innovatieve Blues duo’s in Nederland. Ranzige Delta Blues met schreeuwende slide gitaar, rauwe vocalen en jammerende Bluesharp. The Damned and Dirty begon als een klein project, naast hun optredens met de band Blues Motel. Het duo baarde in 2012 veel opzien, overigens niet alleen in Bluesland, met de release van hun eerste cd “The Damned and Dirty”. Het veelgevraagde duo had toch nog voldoende tijd om in 2013 “Sell Your Soul” uit te brengen. Beide albums wonnen twee jaar achtereen (in 2012 en 2013) de Dutch Blues Award voor Beste Album!!. Vrijwel alle songs zijn zelf geschreven en, het zal u niet verbazen, aan de derde wordt hard gewerkt. Micha Sprenger en Kevin de Harde vormen met verschillende korte en heftige sets op het kleine Nispen Blues podium het cement van een spetterende Blues avond in de Gouden Leeuw.

Line up:
Kevin de Harde: zang en mondharmonica
Micha Sprenger: gitaar