Veel blues op trekzakfestival Veldhoven

Op zondag 24 augustus vindt in Museum ‘t Oude Slot de zevende editie van het jaarlijkse Trekzakfestival Veldhoven plaats. Het festival begint ’s morgens om 9.30 uur tot 12.30 uur met twee workshops waarvoor je je moet aanmelden. Van 13.00 uur tot 20.30 uur zijn de deuren van het museum ook geopend voor publiek.

trekzakfestivalElk jaar trekt dit festival allerlei muzikanten waarbij diverse trekzakgenres de revue passeren. Zo kun je genieten van wereldmuziek, folk, blues, klassiek, tango, meezingers, Tex-Mex, Franse chansons… noem maar op! Zowel in het museum als in de museumtuin kan je trekzakmuziek maken en luisteren, met anderen of alleen. Naast alle muzikale interactie is er op deze dag een markt met muziekinstrumenten, bladmuziek en andere trekzak- en aanverwante zaken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

S’morgens zijn er twee workshops waarvoor aanmelding vereist is:
1. Van 9.30 u tot 12.30 u: Het geheim van de Trekzakkist (de balg als basis) door Wouter Kuyper. Dit is een workshop voor middenniveau en gevorderden, stemming instrument GC. Voor deze workshop kan je je aanmelden via: odh@museumoudeslot.nl

2. Van 9.30 u tot 12.30 u: Historische Nederpop in 6/8 door Ad Kwakernaat. Deze workshop is bedoeld voor beginners, begonners en middenniveau, stemming instrument CF en GC. Voor deze workshop kan je je aanmelden via: odh@museumoudeslot.nl

Van 14.00 u tot 15.00 u is er een vrij toegankelijke gratis Workshop Mondharmonica door Martin Deelstra. In deze workshop leer je de grondbeginselen van het spelen op de mondharmonica, ofwel de blues-harp. Ook de historie van dit instrument komt aan de orde. Let op: Voor deze workshop heb je een blues-harp in C nodig. Heb je deze niet? Geen probleem want deze zijn te koop (vanaf €12,50)bij de workshopleider.Met workshops, muziekmarkt, spontane optredens in alle soorten en maten en lekker eten belooft het een dag te worden die je niet mag missen…en… iedereen is welkom!