Opwarmen voor Culemborg Blues 2014: ” The Night Before The Day After 2014″

The Night Before The Day AfterHet is inmiddels een traditie: ” The Night Before The Day After”. De vrijdagavond voor Culemborg Blues spelen er in verschillende horeca gelegenheden bands voor bezoekers die al in de stad zijn voor Culemborg Blues, maar natuurlijk ook om de Culemborgers alvast in de stemming te brengen. Dit jaar maar liefst 5 bands in 4 verschillende cafés.

Hoodoo Monks — Café de Mart — 20.00 uur – 22.00 uur.
De Hoodoo Monks stonden in 2013 al op Culemborg Blues, niet op een podium, maar als mobiele act. Nu dus de gelegenheid om op een andere manier kennis te maken. Late jaren 50 Chicago Blues, is het handelsmerk van dit duo. Met gitaar en bluesharp spelen ze onder andere nummers van: Junior Wells en Buddy Guy, Little Walter, Howlin’ Wolf en Sonny Boy Williamson.

Bas de Haan — Brasserie Het Kasteeltje — 20.00 uur-22.00 uur.
In zijn biografie staat onder andere: “Bas de Haan is een bluesman. Hij zingt en gromt, speelt en slaat op zijn gitaar, blaast op zijn harmonica en stampt met zijn voeten. Behalve traditionele bluesnummers en klassieke stampers, speelt Bas ook zelfgeschreven liederen, smartlappen en ballades, al dan niet in het Nederlands. Zijn liefde voor de (plattelands-)blues is echter onvoorwaardelijk. Ieder lied is besmet met een gezonde klodder blauwe modder uit het Mississippi Delta-gebied van de Verenigde Staten.” En daar hebben wij niks aan toe te voegen.

Robin & The Bad Man — Café Den Tollensteghe — 20.30 uur – 22.00 uur.
Drie Culemborgers met een jarenlange passie voor blues, funk en rock. Dit blues-rock trio heeft al een aardig reputatie opgebouwd in de regio. Stevige nummers uit de jaren ‘60 en ‘70, denk daarbij aan Robin Trower, Cream, Eric Clapton, Derek & The Dominos, zijn de basis. Inmiddels is deze basis aangevuld met een behoorlijke serie bekende en minder bekende nummers van Jimi Hendrix, zoals Spanish Castle Magic, Izabella, Little Miss Lover en Crosstown Traffic.

Blue Brew — Grand Café Horlogerie — 22.00 uur – 02.00 uur.
Wat gebeurt er als men een Groninger, een Drent en een Twentenaar met elkaar muziek laat maken? Juist, je krijgt een heel apart brouwsel, maar in dit geval wel een brouwsel met een dikke dikke scheut Blues! Soms is het funky, soms is het jazzy, maar het is vooral Blue Brew!

The First Lady — Café Den Tollensteghe — 22.30 uur – 24.00 uur.
Nog meer talent van Culemborgse bodem. In eerste instantie in 2012 opgericht als een gelegenheidsformatie, maar het beviel zo goed dat men besloot dit verder uit te bouwen. Vorig jaar stonden ze op Culemborg Blues en dit jaar dus op “The Night Before…”. The First Lady kenmerkt zich door een sterke presentatie, krachtige vocalen en supersnelle gitaarsolo’s. Op het repertoire staan onder andere nummers van Jimi Hendrix, Joe Bonamassa en John Mayer. Vaste drummer Richard Brusse wordt deze avond vervangen door Lynyrd Denissen.

Alle bands spelen binnen in de Cafés. Toegang is overal gratis!