Ruud Hermans zegt Roots in ’t Groen af

Tot zijn grote spijt heeft Ruud Hermans de organisatie van Roots in ’t Groen laten weten dat zijn geplande optreden van 3 september voor Roots in ’t Groen niet door kan gaan in verband met zijn gezondheid. Tot minstens 1 januari 2015 zal Ruud rust moeten houden. Jammer voor Roots in ’t Groen, maar meer nog voor Ruud zelf en we wensen hem dan ook veel beterschap en sterkte met zijn herstel. Waarschijnlijk zal in de loop van volgend jaar weer een beroep op Ruud gedaan worden door Roots in ’t Groen.

Robert den HartighOp woensdag 3 september zal hij worden vervangen door Robert den Hartigh, een talent van formaat. Robert den Hartigh speelt roots, folk en countryblues, afgewisseld met traditioneel getint eigen werk. Hij brengt een ode aan de grondleggers van deze muziek en begeleidt zichzelf op dobro, mandola, akoestiche gitaar en trekharmonica. Tot zijn inspiratiebronnen mogen onder meer Robert Johnson, de Carter Family, Charley Patton, Hank Williams gerekend worden, kortom, blues van de delta en country uit de tijd dat het nog hillbilly was. De traditionele rootsmuziek uit het diepe zuiden van Amerika vertolkt hij op intense wijze, met hart en ziel.