The Original Blues Brothers Band begin september in Hilversum

The Original Blues Brothers BandBeleef de grootste hits van dé soul men van de jaren ’80 met de originele band van The Blues Brothers. De 9-koppige band, bekend van de filmhit The Blues Brothers en destijds bij elkaar gebracht door John Belushi en Dan Aykroyd, verzorgt op 5 september een ultieme jazz– en blues ervaring in Podium de Vorstin. Wat veel mensen wellicht niet zullen weten dat er eerst de band was en later pas de film. John Belusi en Dan Akroyd richten de band eind jaren ’70 de band op met Steve Cropper en Lou Marini. De laatste twee hebben hun sporen op dat moment dan al ruim verdiend in de Soul en R&B als sessiemuzikanten, producenten en songwriters.

Bandleider Steve “the Colonel” Cropper speelde jarenlang in de huisband (the Big 6) van het vermaarde Soul platenlabel Stax Records. Vanuit deze rol heeft hij gespeeld, geproduceerd en meegeschreven aan hits als “Dock of the bay” (Otis Redding), “Soul man”(Sam & Dave) en “In the midnight hour” (Wilson Pickett). Daarnaast is hij mede-oprichter van Booker T & the MG’s en was hij jarenlang bandleider van James Brown. Cropper is een van de orginele leden van the Blues Brothers Band, samen met Dan Akroyd en James Belushi.

Lou “Blue Lou” Marini is bekend als bandlid van o.a. Frank Zappa en Blood, Sweat & Tears. Ooit begonnen in de huisband van Saturday Night Live (waar de sketch van the Blues Brothers ooit begonnen is), is ook hij een van de originele leden van The Blues Brothers. Ook Leon Pendarvis (toetsenist van oa Marvin Gaye & Paul Simon) is een van de orginele leden. Alle overige bandleden zijn enkel topmuzikanten die spelen met bands en muzikanten als Eric Clapton, Van Morrison en Tower of Power.

Bandleden:
Lou “Blue Lou” Marini-Sax
Leon “The Lion” Pendarvis-Keys
Eric “The Red” Udel-Bass
Lee “Funkytime” Finkelstein-Drums
Larry “Trombonius Maximus” Farrell-Trombone
Steve “Catfish” Howard – Trumpet
John “Smokin’ John” Tropea -Guitar
Rob “The Honeydripper” Paparozzi-Vocals and Harp
Bobby “Sweet Soul” Harden-Vocals
Tommy “Pipes” McDonnell – Vocals