Julian Sas speelt 20-jarig jubileum in Zeist

Julian Sas
Op zaterdag 13 september treedt Julian Sas op in De Peppel in Zeist. Omdat de band zijn 20-jarig jubileum viert in 2014 doen zij zelf een akoestisch voorprogramma. Je kunt dus eerst genieten van een half uur akoestisch en daarna een normaal optreden.

Bound to Roll is het nieuwe studio album van Julian Sas. Like a big freight train voegt hij daaraan toe in het titelstuk. Dat is een trefzekere en rake omschrijving van Sas’ benadering tot muziek maken. Vol overtuiging, niet te stoppen, niet omkijken. Met een Gretch, een Fender of een Gibson, met vingers of met plectrum, in een aangrijpende ballad of een heftige rocker, Julian en zijn bandleden Tenny Tahamata (bass) en Rob Heijne (drums) kennen maar één inzet en die is altijd aanzienlijk meer dan 100%.

Die gedrevenheid gecombineerd met hun muzikale kwaliteit maakten dat Sas en zijn companen uitgroeiden tot een fenomeen, een top act bewonderd door een grote fanatieke schare fans, gerespecteerd door collega’s, graag geziene gasten in uitverkochte zalen en op festivals in vrijwel heel Europa. En, wat Julian zelf betreft, erkend als één van de beste (blues) gitaristen in Europa en daar buiten. Daarnaast ook een zeer ‘soulfull’ zanger.