Jan Rijbroek weer helemaal terug

xIMGP3666 (399 x 600)Jan Rijbroek was een van de hardst werkende gitaristen/zangers in showbizz, hij was in de jaren 80 de zanger van onder meer ELVIN BISHOP BAND ( hit: Fool around and fell in love ). Ooit begonnen als kind-zanger, vertrok Jan als puber met the Rattles naar Duitsland waar bij het klappen van de zweep leerde. Uiteindelijk kwam Rijbroek uit op meer dan 160 shows per jaar over de gehele wereld en speelde hij met grote acts als The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, Santana, Chuck Berry, ZZ Top en vele anderen en wie heeft hem toen niet op de vele festivals in den lande zien staan met zijn JR band.

Helaas moest Jan in 2009 i.v.m. een ernstige hartziekte het absoluut rustiger aandoen en stopte hij met optredens geven. Gelukkig gaat het nu weer uitstekend met hem, het bloed kriebelt en op aandringen van de vele fans staat Rijbroek in 2014, zij het selectief, op een aantal festivals waaronder Culemborg Blues op zaterdag 23 augustus j.l.

Met zijn nieuwe J.R.BAND bestaat uit Peter Cook op bas/vocals, Edwin Wezenbeek; keyboards, Frank Telleman; drums, Jelle Oortman; saxofoon, speelde hij op het hoofdpodium weer de sterren van de hemel en werd Rijbroek door het massaal toegestroomde publiek ingehaald als een verloren zoon.

Op vrijdag 5 september is Jan en zijn band nog te zien in Patronaat in Haarlem, zaterdag 6 sept. Sarasani Festival Texel en dan gaat hij op vakantie naar Thailand maar doet daar op vrijdag 12 december het Blues Festival in Phuket Thailand aan.

Volgend jaar zal weer bekeken worden of een aantal optredens te verantwoorden zijn. Hou zijn website in de gaten : www.jrband.com