2e editie van ‘CASTLEROCK’ te Herzele (B.)

castlerock programma‘WHEN BLUES ROCKS!’ is de subtitel die is meegegeven aan deze 2e editie van dit openlucht bluesfestival te Herzele, Belgie. Na een turbulente start, vorig jaar, is Dirk Noël er met zijn team van vrijwilligers helemaal klaar voor! Het festival met Belgische, Franse, Nederlandse en Amerikaanse acts vindt plaats in de romantische oude entourage van het binnenplein van een 11e- eeuwse waterburcht. Aangezien de burcht omgeven is door een slotgracht zal de toegang tot het festivalterrein dan ook in stijl over een bruggetje zijn.

Organisator Dirk Noël hoopt een vaste plek op de Blueskalender te verkrijgen met ‘zijn’ duurzaam festival. Voor nu zijn de T-shirts en opdruk klimaatneutraal, en verder is het opmerkelijk dat er enkel bier van 2 lokale bierbrouwerijen wordt aangeboden. (Brouwerij van den Bossche en Brouwerij De Rijck). Dit geldt overigens ook voor de frisdranken.

Het programma:
Op vrijdag 12 september wordt om 19.30 uur op het hoofdpodium afgetrapt door The Broomstick Bluesband (B), gevolgd door Monroaw (B) & The Handsome Fellows (N)
Zaterdag 13 september zal op het hoofdpodium om 15.30 uur de muzikale dag beginnen met Raw Blues Experience (B), gevolgd door de Franse Shaggy Dogs, De Guy Smeets Band (N), Archie Lee Hooker met de coast to coast bluesband (USA/F) en als afsluiter Shapeshifted (B).
De pauzes zullen deze dag op de ‘Towerstage’ gevuld worden door de franse Mathieu Pesque & Roll Pignault.
Op slechts 200 meter van het terrein is een gratis camping met toilet en douche.
Entree 15 euro bij de entree of via internet v.v.k. 12 euro.
De weersvoorspelling is gunstig. Mocht dit wijzigen dan zal er overkapping aanwezig zijn.
Voor alle verder informatie;  http://www.castlerockblues.org/ of https://www.facebook.com/CastleRockHerzele?fref=ts

. castlerockfestivalposter