Barrelhouse opent Culemborg Blues 2014

Het leek er de hele week op, dat het een regenachtige en gure dag zou gaan worden, maar het tegendeel werd bewezen, we hebben de hele dag geen druppel regen gehad!! Ieder jaar weet de organisatie van Culemborg Blues een waanzinnige openings act te programmeren. Meestal Nederlandse acts, maar dat is ook niet zo vreemd! Nederland heeft wat dat betreft een prima stal aan nostalgische, en fenomenale formaties. Wat te denken van voorgaande jaren, zoals de Bintangs, Normaal, Flavium, en vele anderen. Ditmaal was Barrelhouse aan de beurt, niet zo’n hele vreemde keuze, aangezien deze band haar jubileum viert, namelijk 40 jaar op de planken!!

Barelhouse heeft al vele, en grote podia bespeelt, en in bijzondere voorprogramma’s gestaan, en hebben in die tijd voor heel wat materiaal gezorgd, en dus ook hun eigen identiteit weten te leggen in hun muziek.

Om precies 14:00 uur, word door de vaste presentator John van Empel, gevraagd om aandacht van het publiek, en kondigt met een korte intro de band aan, onder luid applaus worden de eerste klanken het publiek in geslingerd. Al na 30 seconden zit de sfeer er dik in, ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat deze band al sinds ’74 met alle ziel en zaligheid het publiek weet te boeien. En het bijzondere is nog, dat de bezetting nog steeds compleet is, dat zegt toch genoeg over de ristvastheid van deze topformatie.

Wat opviel, was dat er veel publiek was komen opdagen, die de hoogtijdagen van deze band hebben meegemaakt, op veler gezichten was een blik van erkenning te zien, na dat de band de ene na de andere hit in startte.

Tineke Schoemaker, de zangeres die onlangs nog de Dutch Blues Award wist binnen te slepen met haar vocalen, stond ook nu weer te stralen op het podium, samen met de charismatische broers Guus (Fender) en Johnny (Gibson) LaPorte, die om de beurten wat heerlijke solo’s eruit persen, onder de ritme sectie van Jan Willem Sligting op Bass, en de altijd vrolijke, en passievolle mimiek tonende Bob Dros op drums. Tel daarbij op, de boogie & blues pianist Han van Dam, en de club is compleet!

We kunnen terugkijken op een waanzinnige opening van een memorabele, en heb er alle vertrouwen in, dat deze band, en dit festival nog vele jaren mogen bestaan. Ze stonden ook in 1999, 2001 en 2008 op Culemborg Blues. En in hun jubileumjaar dus weer!