Lucinda Williams komt met eerste album op eigen label

lucinda-williams-1024x685Voor de eerste release op haar eigen label Highway 20 Records pakt Lucinda Williams meteen flink uit. De zangeres die alternative country met blues combineert heeft er namelijk een dubbelaar van gemaakt met 20 tracks, waarop je naast een eerste samenwerking met haar vader, dichter Miller Williams, ook Bill Frisell, Tony Joe White, Ian McLagan (The Faces), Jakob Dylan en leden uit de band van Elvis Costello terug hoort. Haar elfde album handelt haastvanzelfsprekend over het vuil onder de nagels, de vettige haren, de schorre keel en dezowel letterlijk als figuurlijk volle lever in songs die simpelweg tot het beste behoren wat Country-Soul met een Delta tik kan bieden. Lucinda mikt op zowel het hoofd, het hart als deheupen en slaagt er met verve in ze alle drie in beweging te krijgen. Dit alles onder het motto ‘The saddest joys are the richest ones’.

‘Down Where The Spirit Meets The Bone’ komt op 29 september uit op haar eigen Highway 20 Records.