Hamilton Loomis in de XXL Bluesclub

De Texaanse zanger/gitarist Hamilton Loomis was weer eens in Nederland door zijn uitgebreide tour door Europa.  Zo deed hij voor de eerste keer de XXL Bluesclub in Wageningen aan. Mede-organisator Jaap Meurs, van deze intieme en gezellig Bluesclub die stevig de Blues in al zijn vormen promoot, had Loomis en zijn band al 8 jaar geleden in Amerika gespot en nu kwam het er eindelijk van.

Met zijn klasse -band gevormd door Fabian Hernandez – Saxophone/Keyboards/Vocals , Armando Aussenac – Drums,  Dante Ware – Bass/Vocals werkt Loomis zich door 2 sets gevuld met al zijn eigen Funky songs doorspekt met Soul, Rock en een vleugje Blues.

Voor de Bluespuristen zal een middagje Funk-rocken bijzonder te noemen zijn.  De fans en het grotendeel van het publiek bleven vanaf de eerste toon in beweging op de prettige stem en puntige gitaarsolo’s, de gierende saxsolo’s en de loeistrakke basis van de bas en de drums. De Bluesliefhebbers zullen ongetwijfeld later in het seizoen van de XXL Bluesclub aan hun trekken komen.

Ook wist men Hamilton te verleiden tot zijn versie van “Purple Rain” van Prince, zoals Loomis zegt dat deze tot één van zijn favoriete songs behoort maar waarbij sommigen zich af vroegen waarvoor dit nu nodig was . Af en toe werd de bluesharp aangeblazen die handig in een stofzuigermond met microfoon gestopt en gemonteerd op een standaard.

En natuurlijk is er weer iemand in het publiek die ook zo’n “broodje”  in zijn zak heeft die zo nodig mee wilt doen, ach het was toch etenstijd…..