“Smokin’ Hearts & Broken Guns” van Shaman’s Harvest uit op 15 september

shamans harvest header
Mascot Label Group heeft onlangs Shaman’s Harvest getekend. Hun label-debuut “Smokin’ Hearts & Broken Guns” zal in Europa on 15 september uitkomen, een dag later gevolgd door de VS. Het hoofd van Mascot Label Group Noord Amerika, Ron Burman (die ooit ook Nickelback ontdekte) verklaart: “Nathan Hunt is een geweldige, krachtige zanger en de band schrijft universeel aansprekende songs die rocken!”

Shaman’s Harvest boekte groot succes in de Verenigde Staten met het in eigen beheer uitgegeven album “Shine”, met daarop de single “Dragonfly”. Dat nummer bereikte de 16e positie op de Billboard Active Rock Chart en verkocht meer dan 150.000 singles. De bijbehorende video is inmiddels ruim 2,3 miljoen keer bekeken op YouTube. Met de internationale release van “Smokin’ Hearts & Broken Guns” maakt nu ook Europe kennis met de band.

De bandleden groeiden samen op in Missouri, in het hart van de Verenigde Staten. Zanger Nathan zegt hierover: “In Missouri leven is geweldig. Wij ‘midwesterners’ werken hard, maken kinderen en drinken te veel. Als er iets kapot gaat maken we het zelf weer, of we zetten het op blokken en noemen het kunst.”

Tijdens de opnames van “Smokin’ Hearts & Broken Guns” werd Nathan gediagnostiseerd met keelkanker. Hij onthult “ik stortte me op dit album, zonder een dag te missen. Ik wist niet of dit mijn laatste album zou worden, dus het was voortdurend heen en weer pendelen tussen behandelingen en de studio. Er was een periode dat ik me heel alleen voelde, en sommige nummers op de cd gaan daar direct over.” Nathan wist gelukkig te herstellen, en kan zich nu volledig op Shaman’s Harvest en haar nieuwste telg richten. “Of je rijdt over de snelweg, op werk bent, of ‘doing the nasty’, deze nummers zullen je soundtrack zijn.” “Smokin’ Hearts & Broken Guns” is verkrijgbaar als cd, en komt uit op 15 september.