Richie Kotzen on tour

kotz 2 M.CuffZoals jaarlijks brengt gitarist/zanger Richie Kotzen al dan niet solo, met bassist en drummer of met the Winery Dogs een bezoek aan Nederland, vorig jaar zelfs in een uitverkocht huis in Zoetermeer. Zo staat hij nu voor donderdag 18 september weer in De Boerderij Zoetermeer en op vrijdag 19 september in de Groene Engel Oss.

Snaarvituoos Kotzen heeft onlangs een nieuw dubbel CD/DVD album onder de titel ‘The Essential” uitgebracht waarop natuurlijk zijn grote hits door de jaren heen en een drie-tal nog niet uitgebrachte songs. Op de DVD zijn 11 tracks te vinden over een periode van 2005 tot 2014.

Voor degene wie het allemaal weinig zegt, Richie werd, buiten zijn solo-activiteiten met name bekend met de groepen Poison en Mr. Big, hij beperkt zijn geweldige gitaartechniek niet tot één stijl, het gaat van stevige Rock-, Blues-, Jazz-, Pop- naar Soulmusic, daarbij gezegend met een dijk van een stem die moeiteloos de hoogste regionen bereikt.