Lucie Thorne naar Roots in ’t Groen

Lucie ThorneOp woensdag 1 oktober zal de Australische Lucie Thorne op het podium van Roots in ’t Groen haar opwachting maken. Deze Australische singer-songwriter wordt geroemd om haar unieke stem, poëtische teksten en haar gitaarspel dat met gemak van gevoelig naar ruig overschakelt. Ze wordt met recht genoemd als één van de beste tekstschrijfsters en zangeressen die Australië momenteel rijk is. Lucie heeft zes albums op haar naam staan waarvan ‘Black Across The Field’ uit 2009 als haar doorbraak naar het grote publiek bekend staat. Dit album won de Australische Music Prize uitgeschreven door The Sydney Morning Herald als beste Roots album. Hierdoor kwam één van de songs van dit album op een internationale verzamelalbum van Universal terecht tussen nummers van o.a. Leonard Cohen en Radiohead. Lucie’s muziek valt eigenlijk niet in een hokje te stoppen maar grenst aan die van PJ Harvey en Joni Mitchell. Ze maakt warme, rijke en intieme songs die diepgeworteld zijn in Americana. Wonderschoon in eenvoud, fragiele pareltjes die schijnbaar moeiteloos gespeeld worden maar diepe indruk maken. Lucie Thorne trekt de hele wereld over voor haar muziek, en de ene na de andere prachtige recensie voor zowel haar platen als optredens volgen zich op.