Venblues 2014, een geslaagde editie!

Zaterdag 27 september ging ik voor de eerste keer naar Venblues in Venlo. Ik woon er vlakbij maar was er nog nooit geweest, het festival viel op door een paar mooie namen op de affiche, dus toch maar eens kijken.
Heb er totaal geen spijt van gehad, klein en intiem van opzet, goed georganiseerd, goede bands, een echte aanrader.

Cool O’Keefe, een regionale band, opende het festival, niet echt blues meer rock maar de stemming kwam er al snel in. Op het buitenterrein, in de kleine tent, speelde een nieuwe band “Ragtime Rumours”, geformeerd rond Sjaak “Deep & the Dudes” Korsten en Tom “Howlin’ Stone” Janssen. In deze formatie spelen ze ragtime, drunk-swing, swamp-blues, hillbilly en western. Een combinatie die bijzonder goed uitpakt. Hier gaan we nog wel wat van horen in de toekomst.

“Bas Kleine and his Harmaniacs” namen het weer over op het hoofdpodium. Zij hadden er duidelijk zin in, al na de eerste noten stroomde het publiek naar binnen en iedereen stond al snel te swingen. Wat een energie heeft deze band. Het pechduiveltje dat de gitarist plaagde had dan ook geen enkele invloed, ze improviseerden er rustig op los, dat tekent de kwaliteit van de band.

En als je het dan toch over energie hebt dan zijn “the Choax” hier een duidelijk voorbeeld van. Ze hadden zich voorgenomen helemaal los te gaan in Venlo en dat lukte. Vanaf de eerste noot barstte er een energiebom en dat ging de hele set door. Voor het publiek was stil blijven staan geen optie, swingen geblazen!

België werd vertegenwoordigd door “The Bluesbones”. En hoe! Ook zij brachten een set waar de stoom vanaf sloeg. Wat een passie brengt deze band over en wat ook zo mooi is, er zit humor in hun set. Ze speelden vandaag ook een aantal nummers van hun derde cd die in 2015 uit gaat komen, dat belooft weer een mooie te worden.
Het voltallige publiek was het erover eens; ze blijven verrassen deze mannen.

Als laatste trad aan the good old “Twelve Bar Blues Band”. De oude rotten rond Jan J. Scherpenzeel die bezig zijn aan hun afscheidstoer, speelden zoals we van ze gewend zijn, de sterren van de hemel. De set staat als een huis en zowel het publiek als de muzikanten zelf genoten dan ook volop.

Al met al een editie van Venblues die in de boeken mag. Organisatie bedankt en natuurlijk alle bands bedankt, het was een feestje!