The Jason Serious Band naar Rootscafé Heerlen

The Jason Serious Band
Dinsdag 7 oktober 2014 is het de beurt aan The Jason Serious Band om het podium van het Rootscafé in cultuurhuis Heerlen te bevolken. Dit kan met recht gezegd worden want de band zal in Heerlen optreden in een uitgebreide vijfmans-bezetting met piano en twee gitaristen. The Jason Serious Band ontstond in München (D) toen de Amerikaanse songwriter een samenwerking aanging met de doorgewinterde ritmesectie Johannes Jooß & Alto Kraus. Vanuit hun thuisbasis München tourt de band met regelmaat door Duitsland, Nederland, UK, Zwitserland en Canada. Vanaf het moment dat de band country, folk en bluegrass begon te vermengen tot hun eigen identieke sound heeft de Jason Serious Band met een indrukwekkende lijst van internationaal gerenommeerde artiesten het podium gedeeld zoals oa. Billy Bragg en The Wood Brothers. Het eerste studio album van de band “Undercover Folk” werd uitgebracht in 2012 en werd lovend ontvangen in zowel Amerika als Europa.