Carrie Clark & The Lonesome Lovers naar Heerlen’s Rootscafé

Carrie Clark & The Lonesome LoversVolgende week dinsdag, 14 oktober 2014, verwacht het Cultuurhuis Heerlen Carrie Clark & The Lonesome Lovers (USA) op het podium van het Rootscafé. De uit Seattle afkomstige Carrie Clark slaagt erin om haar publiek te verbazen met een combinatie van superbe zanglijnen en speelse ritmes. Haar songs over ‘one night stands, love lust diva’s and dark lullabies’, femme fatales en cowboys zijn allemaal miniverhaaltjes die zich afspelen in een muzikale mix van klassieke country-, blues-, chanson- en jazzy cabarettraditie. Het minste wat je kan zeggen isdat deze dame een heel eigen geluid laat horen. De dingen waaruit ze haar muziek smeedt, vinden allemaal hun oorsprong in gewone, dagelijkse beslommeringen. De uitzonderlijk sterke teksten die ze hierover schrijft in combinatie met de muziek, zorgen voor een folky Americana met een heerlijk nostalgische inslag. Twee leden van haar begeleidingsband The Lonesome Lovers zullen Carrie bij haar Europese tour begeleiden te weten Rob Witmer op accordeon en Dave Pascal op bass.