Grainne Duffy speelt blues met Keltische invloeden in de Amer

Grainne DuffyIerse zangeres en bluesgitariste Grainne Duffy speelt zondagmiddag 19 oktober in de Amer. Grainne weet haar weg goed te vinden op het podium! Het festival Glastonbury laat haar maar liefst drie dagen spelen. Verder staat ze al in het voorprogramma van The Yardbirds en Robben Ford en speelt ze bij de tour van Jools Holland, genoeg prestigieuze referenties dus. Haar “powerhouse of soul and inspiration mixed with desire and passion” is een blues variant. Het is muziek waar de blues, soul, rock en ondeugend wat reggae ontmoet en waar Grainne, authentiek als ze is, ook wat van haar Keltische invloeden inzet. Vorig jaar brengt Grainne haar tweede album ‘Test of time’ uit. Het album ontvangt niks dan lof van de pers in binnen en buitenland. Grainne heeft live een tight spelende klasse band om zich heen staan waardoor ze haar muzikale totaalpakket stem/ gitaar mooi kan etaleren. Dit concert wordt een Amer primeur waar lang over nagepraat zal worden. Het optreden begint om 14.00 uur, maar om 13.15 start er al een voorprogramma.