AJ & the Wildgrooves naar Nispen

Foto (c) Marcel Wolthers
Foto (c) Marcel Wolthers

Op zaterdag 25 oktober treedt AJ & the Wildgrooves op in café de Gouden Leeuw te Nispen. AJ and the Wildgrooves bestaat uit ex vissersvolk uit Katwijk aan Zee die van ellende de Blues zijn gaan spelen omdat in de visserij geen droog brood meer te verdienen was. De Zuidwester en olie-jassen werden ingeruild voor gitaren en een drumstel en na een paar oefensessies gingen The Wildgrooves op zoek naar een vocalist. Zangeres A.J. paste goed in het plaatje en gelijk werd de naam van de band eind 2012 omgedoopt in AJ and the Wildgrooves.

AJ heeft wel wat met Etta James en Janis Joplin, dat is niet zo gek met haar manier van zingen. Ook valt te beluisteren dat ze Rory Gallagher en Gov’t Mule kan waarderen. AJ and the Wildgrooves hebben niet veel tijd nodig gehad om in Nederland een reputatie op te bouwen. Eind 2013 hadden ze al 50 café en festival optredens achter hun naam staan. Zo speelde ze al op het Heineken Jazz festival, Peerock (Zeeland), Blues aan Zee, L’Esprit, Big Rivers Dordrecht, Zoetermeer Bluesfestival en Breda Jazz Festival. Daarnaast hebben ze ook al een bezoek gebracht
aan vele Bluesradiostations in het land. In Oktober speelde de band in Nieuw Vennep waar ze geselecteerd waren voor de finale van de Dutch Blues Challenge 2013.

In mei van dit jaar heeft de band haar debuutalbum, “Let go or be Dragged” uitgebracht. Dit album is door de Bluespers zeer goed ontvangen (“verrassend”, “on-Nederlands goed” en “een aanrader”).