Guy Tortora naar Cultuurhuis Heerlen

Guy TortoraDinsdag 21 oktober komt Guy Tortora naar het Cultuurhuis Heerlen. Zanger en gitarist Guy Tortora groeide op in Pasadena-Californië. Zijn muzikale familie maakte Tortora al van jongs af aan vertrouwd met verschillende stijlen rootsmuziek en met die bagage én in het gezelschap van zijn gitaar zocht Guy Tortora zijn eigen avontuurlijke weg eerst richting Canada, daarna richting Europa. De moderne blues van Eric Clapton en Keb’ Mo zitten in zijn culturele erfgoed maar ook bluespioniers als Charley Patton en Son House laten in zijn muziek hun sporen na. Tortora is met zijn gitaarspel en warme stemkleur “the real deal” als het gaat om hedendaagse blues & roots met gevoel voor traditie.

Als voorprogramma neemt Guy Adrian Nation mee. Hijwas al eens eerder te zien in het Cultuurhuis en maakte toen indruk. Op jonge leeftijd werd de Engelsman beïnvloed door de muziek van Bob Dylan en het gitaarwerk van Mark Knopfler. Door de jaren heen groeide Adrian zelf uit tot een bijzondere gitarist, terwijl ook de zijn vermogen om eigen songs te schrijven zienderogen toenamen. Tegenwoordig is de agenda van de boomlange muzikant overvol en speelde hij op grote festivals.