Ook veel blues op MJAZZ

mjazz2014Op vrijdag 7 en zaterdag 8 november vindt de tweede editie van het MJAZZ Festival plaats in het MECC in Maastricht. En tijdens MJAZZ is er niet alleen plek voor Jazz, getuige de programmering van oder anderen Barrelhouse, Guy Smeets Band en de Belgische formatie The BluesBones. Dit tweedaagse muziekfestival is in de kern een breed georiënteerd jazz evenement dat zich richt op liefhebbers van jazz, swing, soul, funk, jump ’n jive, blues, rhythm & blues en latin jazz. Op zaterdag is er speciaal voor de kinderen een muzikale middag aangevuld met diverse doe-activiteiten.

Samen genieten van topmuziek én culinaire hoogstandjes. Op de sfeervolle terrasjes en het foodcourt worden vertrouwde streekgerechten, maar ook sushi en tapas geserveerd. Ook zijn er zakelijke arrangementen te boeken en is er een VIP-lounge.

mjazzLine up en side events
De indrukwekkende line up bestaat uit diverse topacts, nationale en internationale artiesten en aanstormend talent uit de Euregio. Een greep uit de line up: Wouter Hamel, Giovanca, European Jazz All Stars (INT), Madeline Bell (USA), Mike Sanchez & Band (GB/FR), Mrs Hips, Robyn Bennett & Bang Bang (FR), Barrelhouse, Guy Smeets Band, Laurence Jones (GB) en de Belgische formatie The BluesBones. Er is latin jazz van Brazzjazz met special guests Rogerio Souza & Lilian Vieira (INT) en Afro-Cubaanse salsa van de 12 dames van Zule Max (INT) en Mrs. R&B and the Soulshakers, de voortzetting van het 20 jaar geleden ter ziele gegane Mr. R&B and his Soulshakers. Sinds juni is de oude garde weer aan het repeteren, maar niet met Marco Schell (de oorspronkelijke zanger), die het veel te druk heeft met andere bands en zijn zaak, maar met Nancy van Deursen, een echte bluesmama uit Ospel.

Stichting Jazz Maastricht komt met een eigen programmering van regionaal talent. Er zijn diverse side events zoals salsa en lindy hop dance area’s, workshops en lezingen. De line up wordt nog aangevuld en is te vinden op de MJAZZ Facebook pagina en www.mjazz.nl.

Vrijdag 7 november loopt het programma van 19.00 uur tot 01.30 uur en zaterdag 8 november van 13.00 uur tot 01.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa, bij VVV-Maastricht en via www.mjazz.nl.