The Hoax: terug in Nederland, tribute aan BB King…

Begin jaren ’90 was The Hoax een band die de UK , Europa en de USA overspoelde met opwindende live shows. In ons eigen Parkpop te Den Haag was het hoogtepunt in Nederland. Ze brachten cd’s uit die als broodjes over de toonbank gingen. Eind jaren 90 leek de toch wel stevige blues kaars uitgedoofd te zijn voor de mannen van de band, en een ieder ging zijn eigen project doen.

Mei 2008 kwam de band dan toch uiteindelijk terug voor 3 optredens in Nederland en het was als vanouds. Hun cd Humdinger , volgens velen hun beste , werd opnieuw uitgebracht met extra geluidsmateriaal en een complete dvd. Maar de Nederlandse fans konden geen genoeg krijgen en in 2009 leek er toch een definitieve come-back te zijn ontstaan. Fans waren natuurlijk niet weg te slaan bij weer opnieuw drie optredens in december van dat jaar. Een vreselijke, in geen jaren voorgekomen gigantische sneeuwbui, die een pak sneeuw van wel een halve meter achter liet, waardoor de gehele infrastructuur ontregeld raakte, weerhield de fans er niet van om bijvoorbeeld een optreden te bezoeken in de Boerderij te Zoetermeer, waar ondergetekende bij aanwezig was. Het dak werd eraf gespeeld, en de comeback leek een feit. In 2010 speelden ze op verschillende festivals als Bospop en Peer. Via het Hoax fest in 2011 stoomden ze in 2013 door met een uitgebreide tour. En dan nu het nieuws dat ze wederom naar Nederland en België komen voor een kleine tour, en dat er weer een nieuwe release te koop is: Recession Blues, een tribute album aan B.B. King!

Dit nieuwe en bijzondere album kunnen de bezoekers natuurlijk tijdens de optredens aanschaffen. Blueszine zal natuurlijk bij één van deze optredens aanwezig zijn om voor de lezers verslag te doen.
24-10-2014 Metropool – Hengelo
25-10-2014 Victorie – Alkmaar
26-10-2014 Bosuil – Weert met een speciale after Blues show
28 Oktober – Muziekodroom, Hasselt (B)

hoax