David Philips op het podium van ’t Groen in Geldrop

David PhilipsRoots in ’t Groen in Geldrop kijk uit naar woensdag 5 november waarop ze David Philips op het podium van ’t Groen Koffiehuis verwachten. David Philips is een artiest op het vermaarde Black & Tan-label van Jan Mittendorp. Deze van oorsprong Engelse muzikant was voordien actief in de jazz-, soul- en bluesscène. Met zijn in 2010 uitgebrachte CD ‘Heal Yourself Alone’ komt hij voor het eerst naar buiten met persoonlijk werk als solist. Deze veelzijdige muzikant resideert ondertussen al een tijdje in Barcelona waar hij in 2011 op het dak van zijn huis alle nummers opnam voor een nieuwe cd. De muziek trok de aandacht van het Nederlandse Black & Tan label die de opnames als “The Rooftop Recordings” op cd uitbracht. Als opvolger kwam David in 2012 met zijn cd “December Wine” waarop hij zich ontpopt als multi-instrumentalist. Momenteel werkt David aan nieuw materiaal voor zijn volgende cd welke wordt opgenomen in een studio waarop hij loops en meer geavanceerde opnametechnieken zal gebruiken. Tijdens zijn optreden zal een mix van oud en verrassend nieuw werk te horen zijn.