Groots bluesfestival in Hoorn

First Lady, foto (c) Marcel Helder
First Lady, foto (c) Marcel Helder
De 4e editie van het Hoorn Indoor Bluesfestival in het Hoornse poppodium Manifesto zal plaatsvinden op zaterdag 1 november. Het belooft volgens de organisatoren Ruben Hoeke en Dick Jonkers weer een geweldig evenement te worden. Hoofdact is de legendarische Livin’BluesXperience!

Nog steeds met Nicko Christiansen en het repertoire waarmee ze ooit beroemd mee zijn geworden, waaronder de hits ‘LB Boogie’ en ‘Wang dang doodle’. Daarnaast kunnen bluesliefhebbers genieten van de countryblues van bottleneck slide gitarist Catfish Keith (USA). The Damned & Dirty spelen vuige deltablues en zijn een duo met een groeiende schare fans. De LA Bluesband komt uit Westfriesland en spelen al 10 jaar door onder aanvoering van frontvrouw Angela. Nederlands jongste bluessensatie The First Lady biedt ‘Jeugdige spirit en ouderwetse passie’ en jong zijn deze tieners Blues voor ouderen? Het is een misverstand waarmee The First Lady voor eens en altijd afrekent. Vier jonge, talentvolle muzikanten. Bruisend van jeugdige energie. Maar met een ouderwetse passie voor de blues.

De inmiddels legendarische Ruben Hoeke Blues Jam sluit de avond af en ook dit jaar kunnen we natuurlijk alle muzikanten op het podium verwachten.