Matt Andersen (Het Witte Paard, Rotterdam-Vreewijk 13-10-2014)

141013 06 MattAndersen_bz

Tijdens zijn derde tournee door Nederland deed de Canadese blueszanger Matt Andersen de gezellige zaal van Het Witte Paard in Rotterdam-Vreewijk aan. Er is in de afgelopen weken via radio en tv relatief veel aandacht aan deze sympathieke zanger geschonken, wat deze avond heeft geresulteerd in een ruim uitverkochte zaal. Ik sprak zelfs een aantal mensen, dat helemaal uit België was gekomen.

Matt Andersen openende de avond om kwart over acht. Hij speelde een mix van oudere songs en nummers van zijn laatste album “Weightless”. Met slechts een kwartje pauze ging hij tot na half elf door. Andersen is een goed zanger en uitstekend gitarist, die met zijn songs en de verhalen tussendoor het publiek van begin en eind weet te boeien. Buiten een enkele cover, zoals het door het publiek op aanwijzing van hem meegezongen “People Get Ready”, is zijn voorraad eigen zo groot songs dat hij daar makkelijk een avond mee kan vullen. Nummers die mij bijzonder bevielen zijn “Coal Mining Blues”, “My Last Day” en “Working Man Blues”.

Kortom, een zeer geslaagde avond en een artiest die ik bij een volgend bezoek absoluut weer wil zien optreden.