Lindenberg Blues: Het nieuwe bluesfestival in Nijmegen

Met Lindenberg Blues probeert Nijmegen wederom een bluesfestival te organiseren met het idee om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Eerder was er nog het Eastside Bluesfestival dat voornamelijk in cafés aan de oostkant van de stad plaats vond. Vorig jaar vond de laatste editie plaats in De Vereeniging en ontstond er al meteen de grote vraag naar een nieuw Blues evenment.

Initiatiefnemers Leo Preusting en Pieter Tromp geloven heilig in het nieuwe concept. Zij hebben zich verenigd in The Blues Nijmegen en willen met Lindenberg Blues dit populaire muziekgenre jaarlijks door de Waalstad laten klinken. Op 22 november is de eerste editie en hebben ze ondermeer Boo Boo Davis (71) gecontracteerd. Deze mondharmonicavirtuoos uit de Mississippi Delta is de grote publiekstrekker naast de Eindhovense Rosedale Blues Band en Red White and Bluesband uit Middelaar. The Blues Nijmegen hoopt met deze eerste editie een vaste groep bluesliefhebbers aan te trekken.

(fotocredit © Lionel Flusin)