Jack Bruce overleden

Jack Bruce Announcement2

Ook al waren er berichten in omloop dat het een zgn. Hoax zou betreffen, de naaste familie maakt nu op de officiële  website en Facebook van Jack Bruce bekend dat hij is overleden.

“Het is met grote droefheid dat wij, Jacks familie het heengaan van onze geliefde Jack, echtgenoot, vader, opa en legende bekendmaken. De wereld van de muziek zal een minder rijke  plek zijn zonder hem, maar hij leeft voort in zijn muziek en voor altijd in ons hart.”

Bruce was lid, zanger en bassist van de Britse band Cream, waarvoor hij het leeuwendeel van de songs schreef. Tot zijn bekendste nummers behoren Sunshine of Your Love, White Room, Politician en Deserted Cities of the Heart.  Na Cream speelde Bruce onder anderen samen met Mick Taylor, Carla Bley, Gary Moore en Ringo Starr.  In 2008 kwam zijn nieuwste cd Seven Moons uit: een samenwerkingsproject met Robin Trower.  Als laatste is er een  live-cd en een DVD genaamd Seven Moons Live.