Walt Wilkins met een Texas-mix met blues in De Amer

Walt WilkinsWalt Wilkins is in de countryrock scène van het zuiden van de VS een fenomeen. Walt Wilkins & The Mystiqueros genieten er de status van een Texas Hill Country supergroep en biedt een podium aan een bonte verzameling getalenteerde muzikanten en songwriters. De band is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast (onder meer prachtige meerstemmige vocalen) Het is Walt Wilkins’ warme stem die de heerlijke harmonische zangpartijen inleidt. Daarnaast zijn invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues en soul onvermijdelijk aanwezig. Walt Wilkins & The Mystiqueros laten live horen hoe aanstekelijk deze gevarieerd een bonte mix van countryrock, folk, blues en soul kan klinken in hun opgewekte liedjes.

Liedjes over alledaagse beslommeringen waarin toch telkens weer iets bijzonders te ontdekken valt. Walt worden vergezeld door met Jimmy Davis, Bill Small twee Mystiquero’s. Bart de Win, het Nederlandse lid van de Mystiquero-familie, zal de band bijstaan op toetsen en accordeon.

Walt Walkins staat op 1 november om 20.00 uur op het podium in De Amer.