Justin Townes Earle naar Nederland

Justin Townes EarleDe Amerikaanse singer-songwriter Justin Townes Earle komt begin 2015 voor een viertal shows naar Nederland. Deze vallen samen met zijn nieuwe album ‘Absent Fathers’ dat diezelfde maand verschijnt. Earle, zoon van alternative country legende Steve Earle, is opgegroeid in Nashville. De invloeden uit zijn omgeving zijn duidelijk terug te horen in de muziek, die zich laat omschrijven als een combinatie van hedendaagse en sfeervolle americana, blues en southern soul.

In 2008 debuteerde Earle met ‘The Good Life’. In de daarop volgende jaren bracht hij ‘Midnight At The Movies’ (2009), ‘Harlem River Blues’ (2010) en ‘Nothing’s Gonna Change The Way You Feel About Me Now’ (2012) uit, om vervolgens zijn meest recente werk ‘Single Mothers’ het levenslicht te gunnen (september dit jaar). Anders dan op het rauwere voorgaande materiaal, heeft hij op deze plaat gekozen voor een meer gepolijst en ingetogen geluid.

Tijdens zijn carrière viel Earle al regelmatig in de prijzen. Zo won hij in 2009 een American Music Award in de categorie ‘New and Emerging Artist of the Year’ en wederom een American Music Award in 2011 in het onderdeel ‘Song of the Year’ naar aanleiding van ‘Harlem River Blues’. Critici noemen hem al een geduchte concurrent van zijn vader.

Het tourschema ziet er als volgt uit:
29 januari: Amsterdam, Paradiso
30 januari: Groningen, Oosterpoort
31 januari: Rotterdam, Rotown
01 februari: Utrecht, TivoliVredenburg (Cloud Nine Room)