Ballad Of Crows vanavond in Live in de Knop

ballad of crowsVanavond staat tijdens Live in de Knop in ’t Rozenknopje in Eindhoven, de Schots/Duitse band Ballad Of Crows. Ballad Of Crows zijn drie muzikanten die prachtige liedjes en verfijnde melodiën samensmelten met honingzoete harmony vocalen en creëeren zo een sound die geworteld is in traditionele roots muziek, maar gebracht wordt met een hedendaagse energie. Voorheen stond de band bekend als As The Crow Flies

Zowel hun voorliefde voor traditionele muziek uit hun geboorteland Schotland maar ook American roots muziek komt nadrukkelijk terug in hun werk. Sommige noemen het daarom Celticana, andere noemen het simpelweg mooie, pure en eerlijke roots muziek. Hun nummers worden gekenmerkt door sterke teksten, over thema’s als politiek, liefde, leven en dood. Met gitaren, fiddel, manodline en driestemmige vocalen is hun muziek vaak hartverscheurend, vaak up-tempo en vaak ronduit funky. Live spelen ze een mix van eigen werk en stampende covers, en hier daar een slim gevonden arragement. Volgens de pers zijn ze een “aanwinst voor het live circuit”.

Ballad of Crows bestaat uit de twee Schotse muzikanten Steve Crawford (gitaar en vocalen), Peter Coutts (gitaar, mandolin en vocalen) en de Duitse muzikant Sascha Loss (gitaar, fiddle, harmonica en vocalen). Momenteel werken ze aan hun debuut album.