14-11-2014 Bluesther festival, Zoetermeer!

Alogo_bluestheranstaande vrijdag is het dan eindelijk zover!! Het eerste Bluesther festival zal de grondvesten in Zoetermeer doen trillen. Het evenement is georganiseerd door Esther Menke en haar zoon Dion Riezebos, welke kort geleden hun eigen Blues agency zijn gestart. En bestaat uit maar liefst 3 bands!

Fat Harry & the Fuzzy Licks

a Zoet14 303“Contemporary Blues” is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam. Soms klinkt er funk of harde soul om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues.

Geïnspireerd door innovatieve blues muzikanten zoals Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain heeft Fat Harry and the Fuzzy Licks een unieke stijl ontwikkeld, dat niet vaak wordt gespeeld aan deze kant van de oceaan. Low-down dirty shuffles en langzame blues worden gemakkelijk afgewisseld met een mix van andere stijlen uit de Afro-Amerikaanse muzikale erfgoed, zoals soul, funk en gospel.

 

Little Steve & the Big Beat

NeSteve 3 (1)em de blues, voeg er een dikke blazerssectie aan toe, gooi er wat soul door heen en je krijgt Little Steve & the Big Beat. Met vurig gitaarspel, sterke vocalen, een gierende saxofoon en een strakke ritme sektie creëren ze een traditioneel geluid dat toch eigentijds klinkt.

Little Steve & the Big Beat is gebaseerd rondom het gitaarspel en de zang van ‘Little’ Steve van der Nat (the Backbones, Dede Priest). In December 2012 zijn ze begonnen met spelen en na een aantal optredens in slechts een paar maanden tijd kregen Little Steve & the Big Beat al vele lovende recensies. De band wordt nu al o.a. een topband en een mogelijke afsluiter voor festivals genoemd.

En als afsluiter

laurencejonesLaurence Jones

De Brit Laurence Jones (22 jaar jong) is één van de grote beloften in de Engelse bluesrock wereld. Door alle media werd in 2012 zijn debuutalbum “Thunder in the Sky” in de hemel geprezen. Laurence wordt beïnvloed door Walter Trout, Eric Clapton, Gary Moore, Rory Gallagher, Albert Collins … Walter Trout nodigde Laurence Jones en band uit om hem te steunen op zijn 2013 Britse tour. “Laurence is een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy,  hij is een genie”, aldus Walter Trout. Laurence Jones zijn laatste album “Temptation’” is in 2014 opgenomen in de legendarische Dockside Studio in Louisiana. Geheel niet onterecht heeft deze britse bandleider onlangs de award “Young Artist 2014″gewonnen in the British Blues Awards.

Het belooft dus een waanzinnige avond te worden, met verschillende stijlen voor ieder wat wils. kaarten zijn verkrijgbaar voor de schappelijke prijs van 12,50 euro, aanvang; 20:30

bluestherAdres;

JJ Music House
Van der Hagenstraat 34a
2722 NT  Zoetermeer