Ben Reel morgen in ’t Rozenknopje in Eindhoven

Woensdag 12 november staat Ben Reel in ’t Rozenknopje in Eindhoven. Ben Reel is in eerste instantie vooral een geweldige zanger! Indrukwekkend, intens! Als je al mag vergelijken lijkt zijn stem een kruising tussen Marvin Gaye en Bruce Springsteen. Voortkomend uit de oneindig lijkende traditie van geweldige Ierse songwriters, de kampioenen van het combineren van taal met muziek is Ben ook nog eens een begenadigd songwriter. Toch is zijn muziek niet traditioneel Iers.

ben reel3Ben Reel is textueel de moderne versie van de 60’s protestzanger. Politiek geëngageerd. “Make love not war”. Een modern singersongwriter, met pakkende popsongs richting Americana en Rock! Ben heeft ook al menigmaal met veel succes showcases gedaan in Nashville en New York en samengewerkt met bv David Olney, Sergio Webb, Tommy Womnack en Ad van der Veen. Gerry Anderson, van BBC Radio Ulster noemde Reel’s album, SWEET VICTORY, “the best album I’ve heard in years.” Live heeft de Ben Reel Band een reputatie opgebouwd als één van de beste acts van Ierland, en ook in de Benelux, USA en Duitsland speelde hij al tournees met veel succes.

Live speelt Ben Reel solo, of als duo met contrabassist Ronald de Jong (genomineerd voor Bluesbassist van 2010!, Shane Mac Gowan, Big Jay Mc Neely, Arthur Ebeling, Boyd Small,), of met een geweldige Nederlandse 4-mans band met Paul van Schaik (o.a. Alain Clarke en Carlo de Wijs) slagwerk.en Glenn Schwarzer (o.a. Alain Clarke) op gitaar. Deze band kan zowel klein acousties als stevig electrisch optreden. Naast zijn eigen werk speelt Ben een aantal zeer overtuigende uitvoeringen van nrs van Marvin Gaye, Dylan, CSNY, The Beatles, Van Morrison, U2 etc.. Laatste CD’s uit 2013 : “Darkness and The Light” met z’n Ierse band en” Live in Haarlem” met de Nederlandse formatie werden allebei zeer goed ontvangen.