Kenny Wayne Shepherd in april 2015 tweemaal naar Nederland

kenny wayne sheperd5465e301-7424-454e-8340-705c0af64014Na een indrukwekkende uitverkochte show in de North Sea Jazz Club Amsterdam komt meestergitarist Kenny Wayne Shepherd met zijn band in 2015 terug naar Nederland voor een tweetal optredens. Op 18 april staat de Kenny Wayne Shepherd Band in cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer en twee dagen later op 20 april zal de Stadsschouwburg in Groningen worden aangedaan voor een seated concert op deze prachtlokatie.

Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter Kenny Wayne Shepherd en zijn band staan al bijna twee decennia aan de top van de Internationale blues- en bluesrock scene. Sinds zijn doorbraak, midden jaren ’90, kan Kenny Wayne Shepherd leunen op een cd-verkoop van vele miljoenen, flinke nationale rockhits in de VS en een enorme airplay op de grote radiostations. Gebaseerd op deze feiten geldt Kenny Wayne Shepherd als één van de meest succesvolle Amerikaanse bluesrock artiesten sinds Stevie Ray Vaughan.
Sinds hij op zijn zevende voor het eerst een gitaar ter hande nam heeft hij deze niet meer losgelaten en zichzelf opgewerkt tot één van de meest ontwikkelde (blues)rockgitaristen ter wereld. Met een stijl geïnspireerd op iconen als Jimi Hendrix, Slash en Stevie Ray Vaughan heeft hij een enorme live-reputatie verworven. Het gebeurt niet zelden dat beroepsgitaristen zijn concerten bezoeken om zijn kunsten met verwondering te aanschouwen!

Na zijn vele gouden, platina en Grammy genomineerde albums kwam hij in 2010 met het album ‘Live! In Chicago’ waarvoor hij direct een Grammy-nominatie binnensleepte. Dit album werd opgevolgd door het bijzonder enthousiast ontvangen studio album “How I Go”. In het eerste kwartaal van 2014 is vervolgens zijn nieuwe studioplaat “Goin’ Home” verschenen, met gastrollen voor onder andere Ringo Starr, Kim Wilson, Warren Haynes en Joe Walsh.

BRON: Rock ’n Roots live music productions