Boo Boo Davis naar Helmond

boo boo davis
Zondag 23 november om 20:00u staat de Amerikaan Boo Boo Davis op het podium in ’t Muziekcafé Helmond. Boo Boo Davis is waarschijnlijk een van de laatste mannen die kunnen navertellen hoe het harde leven in het Mississippi van de jaren ’30 en ’40 was. In zijn bluesgeluid zit zowel het verdriet, als zijn reusachtige doorzettingsvermogen en muzikaliteit verweven. Wie zijn oren spitst en ogen richt op deze legende, kan zich waarschijnlijk het leven in de Delta moeiteloos voorstellen.

In zijn jeugd is het hard werken. Maar naast alle lichamelijke inspanning die hij samen met zijn familie verricht om brood op de plank te krijgen, is er ook nog een grote ontspanningsbron: muziek. De familie vindt troost in het grote muzikale talent dat blijkbaar in de genen zit. Davis speelt op jonge leeftijd al mondharmonica en gitaar, en zingt met zijn moeder in de kerk. Wanneer hij ouder wordt krijgt hij de kans met grote bluesgrootheden te spelen, en reist hij, ondanks het feit dat hij niet kan lezen en schrijven, heel de wereld rond.

Boo Boo David en zijn band blijven dicht bij de originele Mississippi blues, en leggen de focus op de ‘groove’ en de ‘feel’, maar vooral: het plezier in spelen. Dit wordt pas echt duidelijk wanneer je Boo Boo Davis bezield zijn nummers ziet spelen.