1e Editie Reunion Blues Festival op 6 december in Geleen

10702068_1525039967714705_8213554331205558700_nOp zaterdag 6 december zal de allereerste editie plaatsvinden van Reunion Blues Festival. Hét nieuwe jaarlijkse internationale bluesfestival in De Reunie in Geleen. Organisator LeaveGreater Promotions heeft als doelstelling jonge bands en muzikanten een podium te geven en kansen te geven om zich te ontplooien en waar kan dat nu beter als op een Bluesfestival waar de muziek rechtstreeks uit de ziel komt.

Voor de line-up van 2014 staan enkele top bands op het programma om je vingers bij af te likken. Startend met de jeugd van ‘The Revival’ en ‘Stennes’ (Winnaar Pocketpop 2013) zal de avond goed op gang worden geschoten. Tijdens de change-overs op het mainstage, zal regiofinalist van The Clash of the Coverbands ‘Danville Train’ zorgen dat het muzikaal niet stil valt. ‘The Handsome Fellows’ behoeven in Limburg geen introductie meer. Deze band heeft onder andere opgetreden op befaamde festivals als Bluesrock Tegelen en Southern Bluesnight in Heerlen. Met hun mix van bad to the bone rock, meeslepende blues, zwoele ballads en swingende pop, staan zij garant voor een super show.

Natuurlijk mag ook de top van de Nederlandse blues niet ontbreken en deze hebben ze in huis met The Veldman Brothers, die in 2011 werden verkozen tot beste band bij de Dutch Blues Awards. Met hun tomeloze energie, zichtbaar plezier en voelbare synergie een sensatie op het podium. In september 2014 komt alweer hun 4e album uit met de titel Livin’ by the day, waar nu al naar word uitgekeken door menig bluesfan. Als afsluiter een jonge gitaargod uit Engeland. In 2011 werd hij door Blues Matters Magazine gekozen tot beste nieuwkomer. Grootheden als Gary Moore en Jeff Beck prijzen zijn gitaarspel en ondanks dat hij nog niet de 30 is gepasseerd, speelde hij het afgelopen jaar meer dan 40 gigs in 7 verschillende landen. We hebben het natuurlijk over “Ben Poole (UK).