Optreden Morblus in Nispen

Morblus
Zaterdag 13 december treedt de Italiaanse Bluesformatie Morblus op in café de Gouden Leeuw te Nispen. De Italiaanse formatie Morblus is één van de meest explosieve funky Bluesbands van Europa. De band is in 1991 opgericht door gitarist Roberto Morbioli. Zijn wortels zijn diep verankerd in de Amerikaanse Bluestraditie en vrijwel alle composities zijn van zijn hand. De muziek is krachtig, robuust en doorspekt met invloeden van Funk, Rhythm & Blues, Bluesrock en Soul: het samengesmolten geluid dat Morblus zo kenmerkt.

Morblus is een graag geziene gast op de Europese èn Amerikaanse podia en behoort tot de beste Europese bands in dit door hammond doorkliefde genre. Het kwartet schotelt het publiek een onvergetelijke muzikale ervaring voor met een ongebreidelde hoeveelheid adrenaline, energieke sound en groove.

Morblus toerde door Italië met John Mayall en Robben Ford en speelde onder andere in de legendarische BB King’s Blues Club in Memphis. De band heeft verder met een groot aantal andere internationaal bekende (Blues) artiesten gespeeld zoals Ronnie Earl, Shakura S’Aida en Diane Blue. Meer recentelijk kijkt Morblus terug op de samenwerking met bekende Amerikaanse Soul, Jazz en Blues diva’s zoals Justina Lee Brown, Anastasia Rene, Lousiana Mojo Queen en Martha High.

Morblus heeft reeds 12 albums op haar palmares staan, waarvan bijna de helft als live registratie. Daarnaast zijn verschillende live cd’s heruitgegeven vanwege overweldigende verkoopcijfers. Hèt bewijs dat Morblus een echte live band is, waarbij de uitstraling en het charisma van Roberto Morbioli en de overdosis aan energie en plezier van de band het publiek iedere keer weer in vervoering brengt.

Kortom, “top of the Blues bill”, zaterdag 13 december in Nispen!