Blues band Edgemore bij Cafvino Dulce in Harderwijk

Op 19 december speelt de bijzondere Blues en Americana band Edgemore in cafvino Dulce in Harderwijk. In november 2013 kwamen Henk-Jan (de Jong) en Henk (Nijhoff) elkaar tegen tijdens een auditie. Toen kort daarna bleek dat de band waar auditie voor werd gedaan geen toekomst meer had, probeerden ze nieuwe muzikanten te verzamelen om zo hun droom alsnog waar te maken. Deze band werd Edgemore. Al snel was de bezetting rond, het repertoire werd bijeengezocht en na enkele maanden repeteren was het plaatje compleet.

egdemore
De band speelt 3 sets met een mix van blues, soul en rhythm & blues. De uitvoering is geënt op de jaren zestig van de vorige eeuw met de instrumenten die kenmerkende zijn voor die tijd: Hammond orgel & Piano, oude elektrische gitaren, basgitaar en drums. Dit alles wordt ingezet om een muzikaal fundament te leggen voor één van de meest bijzondere zangeressen die Nederland rijk is.

Het resultaat is een band die zalen laat swingen, maar ook weet te ontroeren. Kortom een niet te missen sensatie in de Nederlandse blues. Zoals ze dan zeggen: on-Nederlands goed.

De bezetting van Edgemore zit als volgt in elkaar:
Zang: Yessica Meys
Bas: Erik Nagtegaal
Drums: Julius Maessen
Toetsen: Henk Nijhoff
Gitaar: Henk-Jan de Jong