Popa Chubby – I’m Feelin’ Lucky

PopaChubby ImFeelinLucky_c

Ted Horowitz, ook bekend als Popa Chubby, viert zijn 25-jarig jubileum en brengt ter gelegenheid ervan een nieuw album uit. De Newyorkse gitarist laat zich begeleiden door drummer Chris Redden, toetsenman Dave Keyes en bassist Francesco Beccaro. Op een van de songs doet Chubby’s dochter mee op trompet en verder zijn ook zangeres Dana Fuchs en gitarist Mike Zito van de partij.

Van de tien songs zijn er acht eigen composities te horen. Het begint met “Come To Me”, een duet met de eerder genoemde Fuchs. Een mooi stukje vraag-en-antwoord blues met fraai orgelwerk van Keyes. Verdere songs die indruk op mij maakten zijn de ballad “Too Much Information” en “Rock On Bluesman”, dat hij samen met Mike Zito schreef en hier uitvoert. Opvallend is dat Popa Chubby het beste uit de verf komt in de langzamere, meer gedragen songs. En naast wat steviger werk is er wat dat betreft genoeg te genieten op deze cd. (Dixiefrog Records) (8,5/10)

Deel dit artikel met je vrienden!: