Walter Trout’s aangekondigde come-back

Deze week kwam het bericht dat Walter Trout op 28 november 2015 weer op de Hollandse planken zal staan en wel in Carré, Amsterdam.

trout P1410531 zw

Voor de liefhebbers een moment waar men lang op heeft gehoopt en naar uitgekeken, want Walter heeft een zwaar jaar achter de rug. Eind 2013 werd duidelijk dat zijn verleden hem na lange tijd had ingehaald, dat zijn lever in zeer slechte staat was en hij ernstig ziek was.
Bij degenen die hem in Tivoli hebben gezien bij zijn laatste optreden, november 2013, leeft nog steeds enorme waardering voor deze man die zichtbaar ziek een ongelofelijk sterk optreden neerzette en duidelijk aangaf niet op te geven en ervoor te gaan!

Snel na zijn terugkeer in The States kwam het bericht dat een transplantatie de enige mogelijkheid tot genezing zou zijn. Vrijwel onmiddellijk is door zijn protegé Danny Bryant en diens vrouw Heather een fondsenwervingsactie opgezet die, telkens met updates van Marie Trout ( Walters’s vrouw), zeer gedetailleerd alle geïnteresseerden op de hoogte hield van de ontwikkelingen. Walter’s fans van over de wereld konden hier ook hun giften doneren om de hele onderneming te ondersteunen en het streefbedrag van 250.000 dollar werd dan ook op een haar na behaald!

Quote From Walter’s Wife Marie: “Thank you for coming here and sending your love towards Walter. It means the world to him and to me to feel surrounded with your love and prayers at this difficult time. Walter has lost 100 pounds and most of his muscle tissue in the past year, and suffered much pain. It has been heart wrenching to watch him go through this. He has tried to put on a brave face for us all - he has kept playing, composing, singing, touring, and recording because music and communicating through music has always been his life line.. But he has reached the point, where he is too sick to stand up or even hold a guitar. Thank you again on Walter’s behalf for your love and support.”
Ondertussen kon je lezen hoe Walter steeds zieker werd, daardoor dan wel hoger op de transplantatielijst kwam en daar vervolgens lang moest blijven in het vertrouwen dat op tijd een donor gevonden zou worden. Ondertussen werd hij naar een ander ziekenhuis verplaatst met grotere kansen, werden er diverse ingrepen gedaan, en werd hij regelmatig voorzien van donorbloed om de wachttijd te verlengen.

Op 26 mei, 2014 kwam dan eindelijk het nieuws dat er een passende donor was gevonden!
Dit was het moment waarop iedereen had gewacht en de operatie verliep goed. Helaas bleek er vervolgens een periode met diverse complicaties te volgen, maar Walter en Marie gaven niet op, Marie bleef ook trouw en optimistisch Walter’s woorden verwoorden en alle fans op de hoogte houden. Ze schroomde niet open te zijn over hoop, vertrouwen, verdriet en de soms kleine momenten van geluk die gelukkig steeds veelvuldiger werden. Ik denk dat ik voor velen spreek die haar hier dankbaar voor zijn.

En dan nu..

trout P1410288Het geweldige bericht dat Walter, die sindsdien bezig is zijn leven en zijn gitaar weer op te pakken om vruchten te gaan plukken van zijn onverwoestbare doorzettingsvermogen en zijn ongetemperde verlangen, de podia opnieuw zal bestijgen.

Voor de Nederlandse fans betekent dit dat zij hun agenda vrij kunnen houden voor 28- 11-2015; de dag waarop Walter in Nederland zonder twijfel de draad weer met passie zal gaan oppakken en waar zijn publiek weer onder de indruk zal raken en zich zal verbazen over een ongetwijfeld geweldige performance, want ‘niemand beleefde de blues zoals Walter’. Tot die tijd ben ik zeker dat we veel van de man zullen horen.

We want to make sure Walter is ready for the road and make his come-back a special experience for all of you, who supported him so movingly through his illness and eventual miraculous liver transplant.
Om de tijd door te komen tot die tijd kun je je inlezen of de DVD: ‘The Blues Came Callin’ – The Walter Trout Story’ bestellen. Volgens insiders een indrukwekkend verhaal van en over een indrukwekkende bluesman en zijn gevecht tégen de dood en vóór het leven.
When a man hits the bottom …