Wijkse Blueskroegentocht geslaagd geopend

De Blueskroegentocht 2014 van Blues in Wijk (bij Duurstede) is op zeer geslaagde wijze geopend door een solo-optreden van de in Bluesland zeer bekende Lightnin’Guy in het plaatselijke E & E verzorgingstehuis.

Blues is oud dus de liefhebbers toch ook hebben de heren van de organisatie en het bestuur van het bejaardenhuis bedacht en komt Moses niet naar de berg, dan andersom. Het was een spannend experiment. De grote zaal was afgeladen vol en op zeer charmante en leuke manier maakten de ouderen kennis met de Blues door Lightnin’ Guy solo gebracht met zang,  Dobro, mondharmonica en Kazoo dat nu zeer zeker een populair instrument gaat worden bij de bewoners. Enthousiast werd er meegeklapt en -gezongen, ook werd er door een enkele een voorzichtig dansje gemaakt. De lekkere drankjes werden rondgebracht en bijna iedereen had een geweldige middag, ook de fans die dit speciale optreden wel eens wilden bijwonen.

Vanaf vanmiddag heeft bijna iedere horecagelegenheid en het Calypsotheater met namen als “the Etta James Xperience, Bas Paardekooper & Blue Crue, AJ & the Wildgrooves, Ruben Hoeke Band e.v.a. Zie voor het totale programma de website van BluesinWijk

foto’s © Tom Moerenhout