Popa Chubby (De Piek, Vlissingen, 29-11-2014)

Popa_Chubby_de_Piek-8
Eerder deze week stond Popa Chubby al in Venlo, Amstelveen en Drachten. Vanavond dus in het uiterste puntje van Zuid-West Nederland, in de Vlissingse “de Piek”. De gezellige kleine zaal boekt ieder jaar enkele mooie blues optredens, zoals onlangs nog Dana Fuchs. Popa Chubby is geen onbekende voor de Piek en de zaal is dan ook snel uitverkocht.

Iets na negenen komt de blues-rocker het podium op en opent met “I’m Feeling Lucky’’ van zijn gelijknamige laatste cd. De sfeer zit er snel in en er wordt al voorzichtig gedanst, voor zover mogelijk door het Full House. Chubby speelt zijn set alsof hij bij je thuis in de woonkamer zit; vlot, gemoedelijk en met een gezellig contact met de aanwezigen. Opvallend is met welk gemak de nummers gespeeld worden zonder ze af te raffelen. Hoewel de gitarist bijna de gehele set op zijn kruk blijft zitten, gaat dit niet ten koste van de show.

Halverwege de set verruilt Popa Chubby zijn gitaar voor een mini drumkit, zijn eerste muziek liefde, waarbij zich eerst een samenspel afspeelt met bassist Francesco Beccaro. De wat stille Beccaro, die tot dan knap in dienst van Chubby speelt, komt nu even los, waarna hij aan de zijkant van het podium toekijkt hoe zich een drum battle voltrekt met drummer Andrea Beccaro.

Popa Chubby speelt een set van ruim twee uur waarbij regelmatig wordt opgebouwd naar climaxen. De energie en melancholie van de muziek is duidelijk zichtbaar op de gezichten van het publiek. Iedereen geniet van Popa Chubby, of je nu een rocker, blues liefhebber of van een ander genre met raakvlakken in de blues-rock houdt. Nog één dag in Utrecht en het zit er weer op in Nederland voor deze blues-rock gigant.