Admiral Freebee start NL mini-tour in Mezz Breda

admiral freebeeMezz weet wat er speelt in de Belgische muziekscene. Op het programma van Mezz staan dan ook regelmatig optredens van Belgische artiesten. Onder de noemer ‘Ik Zie U Graag’ presenteert de zaal opkomende talenten en acts die er toe doen. Op donderdag 4 december staat Admiral Freebee met zijn rootsrock in de Jupiler zaal. Daarna doet hij nog het Burgerweeshuis, Tivoli Vredenburg en de Tolhuistuin aan.

Admiral Freebee brak door in 2000 toen hij op een haar na Humo’s Rock Rally verloor van de band Mintzkov. Dit jaar bracht Admiral Freebee alweer zijn vijfde studio-album The Great Scam uit. Voor de opnamen trok hij naar New Jersey, waar hij werkte met John Agnello (Kurt Ville, Sonic Youth). Steve Shelley van Sonic Youth drumde ook een aardig partijtje mee.

Zijn muziek kan worden omschreven als rootsrock in de lijn van Neil Young, Tom Petty, Bruce Springsteen en Bob Dylan. Tom van Laere, zoals Admiral Freebee heet, haalde de naam uit het boek On The Road van Jack Kerouac.