Etta James Experience, een waar spektakel

Soms kom je op festivals bands tegen die je helemaal uit je sokken blazen, zoals bij de afgelopen Blueskroegentocht in Wijk bij Duurstede. In het mooie oude theatertje op de Markt trad daar s’middags de Etta James Experience op. Een elf-koppige band met blazers en achtergrondzangeressen, waar vind je dat tegenwoordig nog.

Onder aanvoering van zangeres Floor Kaayvanger, gezegend met een dijk van een stem, werd een groot deel van het repertoire van de in 2012 overleden Bluesheldin Etta James gebracht en omdat men toch lekker in de sfeer zat, ook een behoorlijk aantal soulhits van toen.  Met o.a. op gitaar Mike Donkers,  op drums Han Neijenhuis, een blazerssectie met  Marcel Tiemessen,  Pieter van der Venne, Hans de Kleijn en Rob Key  en de achtergrondzangeressen PennyLeen Krebbers en Lisz Siebenhaar, die af en toe ook hun solozang mochten laten horen, stond het geheel als een huis en was het in een bomvol Calypso al vroeg swingen geblazen.

In januari is de volledige band weer te zien op 10e in Cultuurfabriek DRU te Ulft en op de 18e op het Bel Air  Bluesfestival te Breda, een absolute aanrader !

foto’s © Tom Moerenhout